Critical mass Ride Örebro

torsdag 26 september 2019 – 16:30 - 18:30

CYKLA FÖR KLIMATET!
Torsdag 26 september genomför vi en cykelaktion, Critical Mass Bike Ride, genom Örebro för att visa på att förändring är möjligt och nödvändigt. Samtidigt sker samma aktion i Stockholm, Göteborg och Malmö. Detta är en del av Global action week som pågår under 20-27:e september som handlar om att belysa klimatkrisen och bland annat utkräva klimatnödläge. Vi vill visa regeringen att det är dags att agera.

Kl. 16.30 samlas vi i Oskarsparken närmast trädgårdsgatan för förberedelser innan vi ger oss av genom staden. Under färden kommer vi att stanna till på några ställen för att mingla med varandra och med andra. Aktionen kommer att vara fullständigt fredlig och vi vill påkalla uppmärksamhet genom cilvil olydnad. Dock kommer det gå bra att delta helt lagligt i aktionen.

Vi cyklar i maklig takt, sjunger kampsånger och viftar med flaggor. Du behöver inte ha just en cykel under aktionen, det går bra med inlines, skateboard, spark, enhjuling, …

Civil olydnad och icke-våld som metod:
Vi som deltar i aktiviteten är en positiv kraft för en fossilfri & fredlig framtid. Vi använder oss av icke-våld. Det betyder att vi aldrig använder verbalt eller fysiskt våld mot någon. Vi vandaliserar inte fastigheter, fordon eller föremål och följer principerna för civil olydnad; vi är öppna med vad vi gör och står för det, deltar med våra namn och utan att maskera ansiktet. Vi är beredda att ta konsekvenserna av vårt agerande.

Vi ses!

Karta Otillgänglig

Plats

Oskarsparken

Arrangör

Extinction Rebellion Örebro

Kontaktperson

, xrorebro@gmail.com

Inträde

Inget inträde

Anmälan

Ingen anmälan