Kajodlingen – Stadsbonde som framtidsyrke

torsdag 3 oktober 2019 – 13:00 - 14:00

Kajodlingen – Stadsbonde som framtidsyrke

När andra ser ett tak, en gräsplätt eller en kvadratmeter asfalt, ser de ett potentiellt odlingsfält. Två stadsbönder har startat Kajodlingen, med syfte att bygga en lite hållbarare stad genom kommersiell, ekologisk stadsodling. Nu odlar de på en pir vid gamla Götaverken i Göteborg och på taket på ett hotell. Kajodlingen startades sommaren 2015 av Jonas Lindh, humanekolog och beteendevetare och William Bailey, humanekolog och trädgårdsmästare.

Det bästa med stadsodling är att det krävs så lite. Alla kan. Var som helst. I alla fall med lite tips från två stadsbönder som redan gjort alla misstag själva. Välkommen till en inspirerande föreläsning där du får veta mer om vad stadsodlingar kan göra för staden och samhället.

Kursledare
Jonas Lindh och William Bailey, två stadsbönder mitt i Göteborg som har visionen att det ska bli lika naturligt att ta vägen om stadsbonden som mataffären. De vill utbilda, engagera och skapa förutsättningar för fler stadsbönder och lokala odlingar med ekonomisk bärkraft. 600 m² odling i staden är tillräckligt för att två odlare ska leva året runt på sina grödor. Kajodlingen drivs av Jonas Lindh, humanekolog och beteendevetare och William Bailey, humanekolog och trädgårdsmästare. Deras drivkraft är att bygga en hållbar stad genom stadsodling. De har startat odlingar i Frihamnen, på Masthuggskajen, på taket av Clarion Hotel Post och under 2018 en helt ny odlingsyta på en pir. De försörjer sig på att sälja våra grödor till privatpersoner och restauranger i närområdet. Besök deras hemsida: Kajodlingen

Entré: 295kr

Plats

Medborgarskolan

Arrangör

Medborgarskolan https://www.medborgarskolan.se/arrangemang-sok/kajodlingen-stadsbonde-som-framtidsyrke-1158642/

Kontaktperson

Erika Wallberg, 019-7641400 orebro@medborgarskolan.se

Inträde

295kr

Anmälan

www.medborgarskolan.se