Rädda maten, minska matsvinn & bli miljövänlig

söndag 11 november 2018 – 10:00 - 13:45

Varje dag slängs massor av fullt ätbar mat i soporna, ofta pga tidsbrist och/eller att man tror att den är dålig och inte vet man ska göra med den. I rädda maten kursen får du många tips och idéer om hur du kan ”återanvända” rester, och göra annat av maten än du tänkte när du köpte den. Du får lära att använda din fantasi till att skapa nya rätter och annat som du garanterat inte har provat förut. Det är mycket viktigt ur ett globalt perspektiv att vi respekterar naturen, och inte använder mer resurser än vi behöver.

Att bli mer miljövänlig handlar inte alltid om att tvingas välja bort och försaka. Det kan lika gärna handla om att välja klokt.
Detta är kursen för dig som på ett roligt sätt vill veta mer och därigenom göra något för vår miljö.

Mål
Deltagarna får insperation att bästa sätt lära sig hur de tar till vara på mat och matrester. För ett mer miljövänligare tänk.

Upplägg
Deltagarna jobbar i mindre grupper men också enskilt.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs

Kursmaterial
Eventuell matkostnad ingår i priset

Kursledare
Cecilia har mångårig erfarenhet som vegetarisk kock. Hon har en intention att dela med sig av sina kunskaper och inspirera andra att äta och laga mat som de mår bra av. Hon har även stor erfarenhet av att laga olika specialkoster.
– Att laga mat är ett skapande och det roligaste är att hitta på nya, goda och spännande rätter, eller gamla beprövade på ett nytt sätt med andra råvaror.
Cecilia vill inspirera andra att våga prova, – var inte rädd för att misslyckas!

Det är ofta så nya rätter blir till, genom att det inte blir som man har tänkt sig
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Vidareutveckling
I höst kommer Cecila att hålla i kurser som syra grönskar och antiinflammatorisk matlagning.

Bra att veta
Tag gärna med förkläde till kursen.

Delbetala kostnadsfritt. Ange i meddelanderutan.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Plats

Storgatan 18, Medborgarskolan

Arrangör

Medborgarskolan www.medborgarskolan.se

Kontaktperson

Erika Wallberg, 019-7641400 orebro@medborgarskolan.se

Inträde

795

Anmälan

orebro@medborgarskolan.se

Kategorier