Vegetarisk Matlagning för alla sinnen

måndag 1 oktober 2018 – 09:00 - 13:00

Här lagar vi vegetariska alternativ för den äldre med en upplevelse för alla sinnen. Margareta Rosengren bjuder på en dag i den gröna matens värld och delar sina kunskaper i att laga portioner till det lilla hushållet, ta vara på rester och väcka smaklökarna genom sensorisk matlagning. Ekonomiskt, gott, hälsosamt och inspirerande.

Mål
Att få en inblick i och lära sig mer om det fantastiska, smakrika vegetariska köket.

Upplägg
Deltagarna jobbar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Vi avsmakar förstås. Alla hjälper till i köket.

Förkunskaper
Lite köksvana krävs.

Kursmaterial
Matkostnad och receptkompendium ingår i kurspriset.

Kursledare
Margareta Rosengren har en gedigen pedagogisk utbildning & inspirerar sina deltagare till egen utveckling. Hon driver Rosengrens Skafferi i centrala Örebro & har mångåriga kunskaper av vegetarisk matlagning. Hon är utbildad inom sensorisk matlagning som väcker smaklökarna till liv.
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Vidareutveckling
Margareta Rosengren har många andra kurser hos oss inom matlagning. Vi har ett stort utbud av matlagningskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss för mer information.

Bra att veta
Medtag: Förkläde. Kursen avslutas givetvis med en gemensam måltid.
Kursen hålls på Storgatan i centrala Örebro, mer information på kallelsen.
Meddela allergier i meddelandefältet vid anmälan.

Delbetala kostnadsfritt. Ange i meddelanderutan.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Plats

Medborgarskolan

Arrangör

Medborgarskolan www.medborgarskolan.se

Kontaktperson

Erika Wallberg, 019-7641400 orebro@medborgarskolan.se

Inträde

650

Anmälan

orebro@medborgarskolan.se