WASTE: Laga mat av kylskåpets rester

lördag 17 november 2018 – 10:00 - 13:45

I denna kurs lagar vi mat av gamla grönsaker, rester & minskar svinnet, endast vegetariskt. Menyn & maträtterna tas fram på kursen utifrån de råvaror som finns tillgängliga & du kommer gå hem från kursen med inspiration att se kylskåpets nya möjligheter.

Mål
Att upptäcka sitt kylskåps möjligheter & att ta vara på det som finns hemma. Ekonomiskt & hållbart.

Upplägg
Deltagarna jobbar i mindre grupper och får tillsammans komma på idéer vad som kan lagas av råvarorna med kursledarens vägledning. Vi avsmakar förstås. Alla hjälper till i köket.

Förkunskaper
Lite köksvana krävs.

Kursmaterial
Matkostnad och ingredienser ingår i kurspriset.

Kursledare
Lovisa Nordin är utbildad måltidsekolog som arbetar som kock på en skola. Hon brinner för att laga mat av det som finns & att inte kasta mat, ekonomiskt & hållbart. Lovisa är även engagerad i välgörenhet, Food 2Change & har drivit ett projekt, SKRÄPMAT där de bjöd Örebroarna på mat lagad endast av svinn under Musikhjälpen 2016.
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Vidareutveckling
Vi har många andra kurser hos oss inom matlagning. Vi har ett stort utbud av matlagningskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss för mer information.

Bra att veta
Medtag: Förkläde och en låda att ta hem smakprov i. Kursen avslutas givetvis med en gemensam måltid.
Meddela allergier i meddelandefältet vid anmälan.

Delbetala kostnadsfritt. Ange i meddelanderutan.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Plats

Storgatan 18, Medborgarskolan

Arrangör

Medborgarskolan www.medborgarskolan.se

Kontaktperson

Erika Wallberg, 019-7641400 orebro@medborgarskolan.se

Inträde

795

Anmälan

orebro@medborgarskolan.se