Vegetariska Biffar

torsdag 4 oktober 2018 – 17:00 - 21:15

Lär dig laga vegetariska biffar från grunden. Vi lagar biffar av bönor, ris, potatis, olika typer av rotfrukter och grönsaker. Vi lär oss att koka olika typer av bönor och tillreda andra råvaror från grunden för att kunna skapa läckra vegetariska biffar. Vi arbetar också med att få rätt konsistens på biffarna för att de skall hålla ihop och få en bra textur. Vi arbetar med olika typer av kryddningar som förhöjer smakerna. Margareta Rosengren lär oss hur man på bästa sätt kan använda gårdagens rätter till dagens smakrika biffar.

Mål
Att få en inblick i och lära sig mer om det fantastiska, smakrika vegetariska köket.

Upplägg
Deltagarna jobbar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Vi avsmakar förstås. Alla hjälper till i köket.

Förkunskaper
Lite köksvana krävs.

Kursmaterial
Matkostnad och recept ingår i kurspriset.

Kursledare
Margareta Rosengren har en gedigen pedagogisk utbildning & inspirerar sina deltagare till egen utveckling. Hon driver Rosengrens Skafferi i centrala Örebro & har mångåriga kunskaper av vegetarisk matlagning.
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Vidareutveckling
Margareta Rosengren har många andra kurser hos oss inom matlagning. Vi har ett stort utbud av matlagningskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss för mer information.

Bra att veta
Medtag: Förkläde. Kursen avslutas givetvis med en gemensam måltid.

Meddela allergier i meddelandefältet vid anmälan.

Delbetala kostnadsfritt. Ange i meddelanderutan.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Plats

Medborgarskolan

Arrangör

Medborgarskolan www.medborgarskolan.se

Kontaktperson

Erika Wallberg, 019-7641400 orebro@medborgarskolan.se

Inträde

850

Anmälan

orebro@medborgarskolan.se