Transition Stories – Lokala lösningar för ett hållbart samhälle

måndag 9 oktober 2017 – 18:00 - 21:30

Att förverkliga hållbara samhällen inom ramen för planetens gränser är den största utmaning som mänskligheten har ställts inför. Samtidigt som kriserna är globala behöver lösningarna skapas på det lokala planet – vi kan alla spela en viktig roll som medskapare av en hållbar framtid! Inom den globala omställningsrörelsen har man sedan länge gjort ord av handling, ett lokalsamhälle i taget.

Välkommen till en inspirerande, utmanande och möjliggörande kväll med Rob Hopkins, initiativtagare till omställningsrörelsen, Transition Network.

Transition Network, den internationella omställningsrörelsen är idag är verksam i över 50 länder. Som ledande global aktivist har Rob Hopkins inspirerat människor över hela världen i att engagera sig i omställningen till hållbara, postfossila lokalsamhällen genom att finna lokala svar på globala kriser. 2012 mottog han EU:s pris för sina insatser inom civilsamhället.

Föreläsningen följs av ett interaktivt samtal och frågestund med Rob Hopkins och Niklas Högberg, ROS (Regional Omställning i Samverkan).

Lokal:  Hörsal L1, Långhuset, Örebro universitet

Plats

Örebro universitet

Arrangör

ROS & Örebro universitet

Kontaktperson

Niklas Högberg, niklashoegberg@gmail.com

Inträde

Inget inträde

Anmälan

Ingen anmälan